Ionut Parfente

Director de Achiziții Legume și Fructe

Kaufland România

Ionuț Parfente are o carieră în retail de 16 ani, pornită odată cu începuturile retailului modern în România. Astfel, încă din anul 2001, el a lucrat în diferite departamente de achiziții în cadrul unor companii de retail, iar din 2005 s-a alăturat echipei Kaufland România, imediat ce compania a intrat pe piața locală.

Anterior, Ionuț a explorat profesional domenii interdisciplinare ca educația și finanțele, ce au contribuit la pregătirea unei viziuni strategice de management.

Ionuț este Director de Achiziții Legume și Fructe în cadrul Kaufland România de peste 10 ani. Printre altele, el este responsabil de relația cu furnizorii de legume și fructe și coordonează proiecte destinate dezvoltării agricultorilor locali. Cele mai importante dintre acestea sunt: programul GLOBALG.A.P. prin care compania sprijină producătorii români să obțină cea mai prestigioasă certificare internațională de calitate și siguranță alimentară pentru producțiile lor – și „Cooperativa Țara Mea”, dezvoltat în parteneriat cu Federația Agrostar, prin care peste 350 de fermieri români își comercializează produsele în rețeaua Kaufland România.

Ionuț este unul dintre oamenii care implementează politica de achiziții Kaufland România, axată pe sortiment local. Compania are în prezent un portofoliu cu peste 50% din produse ce provin din România.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial