Bogdan Chirițoiu

Președinte

Consiliul Concurenței

Bogdan Chiritoiu a fost numit Presedinte al Consiliului Concurentei in mai 2009 pentru un mandat de cinci ani, dupa o experienta de patru ani in functia de consilier de stat in Administratia Prezidentiala.

Nascut in 1970, a absolvit Facultatea de Medicina, Universitatea “Carol Davila” din Bucuresti, a urmat cursuri de masterat la Scoala de Economie si Stiinte Politice din Londra si Universitatea Centrala din Budapesta. Detine un doctorat in economie, in cadrul Academiei de Studii Economice, profilul Relatii Economice Internationale.

In perioada 2005 – 2009 a fost consilier de stat in Administratia Prezidentiala, departamentele de politica economica si sociala, planificare si analiza politicilor. A fost coordonator pentru politica sociala si raportul de criza referitor la Raportul privind dezvoltarea umana al PNUD, a fost consultant guvernamental pentru integrarea europeana la Institutul European si consilier al ministrului justitiei. In paralel, a activat in invatamantul superior la Facultatea de Stiinte Politice (FSP), Universitatea din Bucuresti.

Bogdan Chiritoiu are o vasta experienta in domeniul politicii publice si al managementului de proiect, detinand functii de coordonator de proiect Phare (coordonator de proiecte in seminarii de pregatire in domeniul managementului conflictelor pentru candidati si tineri activisti politici etc.) Bogdan Chiritoiu a fost, de asemenea, consultant in cadrul Delegatiei Comisiei Europene pentru Europa, evaluator de programe Phare, servicii sociale, expert local (ADR7) pentru promovarea campaniei Phare – schema de dezvoltare a resurselor umane.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial